ua en ru

Трюдо планує підписати угоду про ЗВТ України і Канади 11-12 липня

Трюдо планує підписати угоду про ЗВТ України і Канади 11-12 липня Фото: Джастін Трюдо приїде в Київ у понеділок

Він також має намір встановити тісніші контакти з українським урядом

Україна і Канада підпишуть угоду про зону вільної торгівлі під час візиту прем’єр-міністра Джастіна Трюдо до Києва 11-12 липня. Про це повідомляє Голос Америки.

"Підписання угоди про зону вільної торгівлі Україна-Канада є пріоритетом для нашого уряду", - заявив Трюдо напередодні свого візиту до Києва.

Він також розповів про намір встановити тісніші контакти з українським урядом та сказав про необхідність допомогти українському середньому класу рости та процвітати економічно.


"Канада продовжуватиме захищати український суверенітет у відповідь на нелегальну анексію Криму Росією та підтримку росіянами бойовиків у Східній Україні", - запевнив Трюдо.

"Ми будемо продовжувати непохитно стояти разом із Україною, поки ви прикладаєте важливі реформаторські зусилля в країні, включно з посиленням демократії, повагою до верховенства права та стимулювання економічного росту", - сказав прем’єр Канади.

Нагадаємо, раніше Кабінет міністрів України уповноважив віце-прем'єр-міністра - міністра економічного розвитку і торгівлі Степана Кубіва на підписання угоди про зону вільної торгівлі з Канадою.