ua en ru

Труханов зустрівся із заступником міністра економіки Греції

Труханов зустрівся із заступником міністра економіки Греції Фото: omr.gov.ua

В одеській мерії розповіли подробиці робочого візиту Труханова в Грецію

Одеська делегація на чолі з міським головою Геннадієм Трухановим перебуває з робочим візитом у Греції. Про це йдеться в повідомленні прес-служби мерії.

Наголошується, що Труханов вже зустрівся з заступником міністра економіки та розвитку Греції Стергіосом Піціорласом і з мером Пірея Яннісом Моралісом. В ході зустрічі з Піціорласом Труханов представив стратегію розвитку Одеси, розроблені інвестиційні проекти, в числі яких - план сталого розвитку міського транспорту, розвиток аеропорту, впровадження системи електронного квитка, тематичні парки міст-побратимів та інші.

У мерії підкреслили, що реконструкція Міжнародного аеропорту "Одеса" з уже введеним в експлуатацію пасажирським терміналом і будівництвом нової злітно-посадочної смуги, є одним з масштабних інвестиційних проектів не тільки міста, але і півдня країни.

Зазначається, що облаштування тематичних парків міст-побратимів – оригінальний проект, що демонструє не тільки інвестиційну і фінансову складову, але і розвиток культурних та історичних зв'язків. За словами Труханова, в поточному році в місті з'явитися ще один арт-об'єкт "Грецький парк", який зводиться на приморських схилах спільними зусиллями одеських і грецьких фахівців.

"Одесу по праву можна вважати центром транспортної розв'язки не тільки України, але й міжнародних шляхів сполучення. Питання успішного функціонування і розвитку транспортного комплексу є актуальними і пріоритетними для нашого міста. І нам важливий досвід наших міжнародних друзів", - зазначив Труханов.

Труханов зустрівся із заступником міністра економіки ГреціїТруханов зустрівся із заступником міністра економіки ГреціїТруханов зустрівся із заступником міністра економіки ГреціїТруханов зустрівся із заступником міністра економіки Греції

Фото: omr.gov.ua

Заступник міністра економіки та розвитку Греції Стергиос Піціорлас розповів про грецький досвід розвитку аеропортів і морських портів, поділився практикою залучення іноземних інвестицій, а також кризового менеджменту в умовах економічної кризи.

"Важливим аспектом економічних відносин між Грецією та Україною є міцні зв'язки між містами-побратимами. Економічний потенціал Одеси величезний, і місто має стати ще більш сильним економічним центром і одним з основних портів Чорного моря", - підкреслив Піціорлас.

Як відомо, в цьому році виповнюється 25 років з моменту встановлення побратимських відносин між Одесою і Піреєм. Договір про побратимство був підписаний 25 березня 1993 р. в Одесі.

У ході зустрічі у муніципалітеті Пірея сторони обговорили питання економічного і культурно-освітнього співробітництва, а також намітили план заходів, спрямованих на популяризацію національних культур в містах-побратимах. Вже в березні поточного року очікується візит делегації мерії Пірея з метою обговорення проведення Днів Греції в Одесі.

Також в ході зустрічі Геннадій Труханов та Янніс Мораліс домовилися про поведінку товариського матчу між одеським "Чорноморцем" і знаменитим грецьким клубом, чемпіоном країни 2016/17 - "Олімпіакосом". Кошти, зібрані у ході проведення матчу, підуть на благодійні цілі.