ua en ru

Запобіжний захід Труханову не був змінений через ризик впливу на свідків, - колегія суддів

Запобіжний захід Труханову не був змінений через ризик впливу на свідків, - колегія суддів Фото: Геннадій Труханов (РБК-Україна/Віталій Носач)

Колегія суддів вважає, що ризик переховування від слідства є недоведеним

Запобіжний захід меру Одеси Геннадію Труханову не був змінений, попри те, що обіймаючи посаду він може вплинути на свідків і фігурантів розслідування з боку підозрюваного в розтраті 185 мільйонів гривень одеського бюджету на купівлі будівлі нової мерії. Про це повідомляє "Слово і Діло".

До висновку щодо можливого впливу на свідків прийшла колегія суддів Апеляційного суду міста Києва 26 лютого, розглядаючи скаргу прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) на обраний запобіжний захід.

Однак, судді вважають, що ризики переховування від слідства і знищення або спотворення доказів є недоведеними. Труханов після заочного повідомлення про підозру сам повернувся в Україну, призупинивши відрядження до Чехії. На думку суддів, це підтверджує відсутність у нього намірів перешкоджати встановленню істини в кримінальному провадженні.

Тому колегія суддів вважає, що суддя першої інстанції об'єктивно відмовив детективу НАБУ в застосуванні більш жорсткого запобіжного заходу меру Одеси.

Нагадаємо, 6 березня Апеляційний суд Києва відхилив скаргу САП та залишив на посаді міського голову Одеси Геннадія Труханова.

Зазначимо, що Труханов підозрюється у розтраті 185 млн гривень міського бюджету. Труханов є одним з 8 фігурантів справи заводу "Краян" - у 2016 мерія Одеси придбала у приватної структури будівлю, яка раніше належала заводу, за 185 млн гривень. Тоді як сама структура на початку 2016 року придбала будівлю на аукціоні за 11,5 млн гривень.