ua en ru

Труханов: в Одесі запрацювала система відеоспостереження "Безпечне місто"

Труханов: в Одесі запрацювала система відеоспостереження "Безпечне місто" Фото: Геннадій Труханов (прес-служба)

Труханов назвав безпеку одеситів пріоритетом

В Одесі запрацювала муніципальна система відеоспостереження "Безпечне місто", що дозволяє цілодобово фіксувати правопорушення, розпізнавати обличчя і автономери. Про це повідомив мер Одеси Геннадій Труханов, передає його прес-служба.

"Безпека одеситів - в пріоритеті! Сьогодні в Одесі реалізований новий муніципальний проект "Безпечне місто". Сучасна система відеомоніторингу і відеоаналітики — це один з напрямків, який реалізується владою для захисту одеситів. Ми і далі продовжимо нарощувати ресурсні можливості міста для створення комплексної системи безпеки", - зазначив Труханов.

За словами Труханова, одеська мерія продовжить роботу по інтеграції в Центр обробки даних наявних і нових відеосистем в торгових центрах, закладах освіти та охорони здоров'я, місцях масового відвідування людей.

Фото: прес-служба одеської мерії

Труханов: в Одесі запрацювала система відеоспостереження "Безпечне місто"

Нова система відеоспостереження та відеоаналітики дозволяє визначати за фотографіями місця недавньої відеофіксації розшукуваного об'єкта.

На сьогоднішній момент до системи підключені 562 камери. Всі вони управляються з Центру обробки даних і працюють на основі єдиного програмного забезпечення.

Раніше була проведена спільна з правоохоронними органами робота по складанню кримінологічної карти міста і вивченню наявного досвіду реалізації аналогічних проектів.

Систему "Безпечне місто" планується застосовувати для розвитку транспортної логістики Одеси, а також контролю і управління окремими процесами і об'єктами. В перспективі - використання можливостей проекту для модернізації системи оповіщення населення.