ua en ru

Труханов: Одеса стає платформою для IT-інновацій в середній школі

Труханов: Одеса стає платформою для IT-інновацій в середній школі

Одеса стає платформою для IT-інновацій в середній школі. Про це заявив міський голова Геннадій Труханов після презентації в Одесі 11 травня в міській гімназії №2 нового електронного підручника "Одеса – моє місто рідне", передає видання "Південний кур'єр".

Наголошується, що вже до 1 вересня 2016 року розробники готові презентувати інтерактивні підручники з усіх шкільних предметів. Крім того, підкреслюється, що для оновлення матеріалу достатньо 1 хвилини, і ним відразу ж можуть користуватися учні в усіх школах.


"Електронний підручник, доступний на планшетах та електронних книгах, дозволяє зробити навчальний процес цікавим і захоплюючим, що особливо актуально для сучасних школярів, які звикли до гаджетів", - вважає Геннадій Труханов, акцентуючи увагу на ролі місцевих розробників у створенні проекту з історії Одеси.

"Одеса в черговий раз стає майданчиком для впровадження інновацій, на цей раз – в середній школі. Ми звернулися до одеських розробників з проханням створити соціально важливий проект для розвитку нашого міста. Результат перевершив всі наші очікування", – додав мер.

За словами розробника і видавця Володимира Усова, проект "Електронний інтерактивний підручник" дозволить вирішити проблему дефіциту підручників і заощадить мільйони бюджетних гривень на постійному додруковуванні підручників і транспортуванні їх до школи України.

Підручник містить не тільки текстову частину, але і відеоматеріали, музичні твори, 3D-моделі об'єктів по темі та інший інтерактив.