ua en ru

Трудовий колектив Іллічівського порту запросив Саакашвілі особисто подивитися на роботу підприємства

Трудовий колектив ІМТП заявив, що Іллічівський морський порт під керівництвом Юрія Крука перетворився із збиткового підприємства на прибуткове і демонструє виключно позитивну динаміку розвитку. Про це заявили профспілки підприємства у відповідь на звинувачення голови Одеської ОДА Михайла Саакашвілі в адресу керівництва ІМТП.

За останні два роки порт з останнього місця в галузі вийшов на друге, йдеться в заяві профспілки порту.

Однак, зазначають на підприємстві, такі показники були б неможливі без використання непопулярних методів. Серед них: розірвання невигідних для порту договорів; перегляд тарифної політики порту; розробка чіткої та прозорої системи взаємовідносин з компаніями, які працюють в порту.

"Після всього комплексу вжитих заходів порт перетворився на серйозного конкурента для потужних приватних стивідорних компаній, деякі з яких і оголосили війну за крісло директора порту", - зазначили в заяві профспілки.

На підприємстві також заявили, що вся недостовірна і надумана інформація, яка поширюється через проплачені ЗМІ, є замовною і переслідує одну мету - дискредитація керівництва порту.

У профспілці вважають, що групі з трьох приватних стивідорних компаній вдалося розробити операцію по залученню нового губернатора в боротьбу за крісло директора, використовуючи передачу недостовірної інформації, яка була озвучена на брифінгу 21 липня Михайлом Саакашвілі.

"Також, з урахуванням сьогоднішнього конфлікту між губернатором і олігархом Ігорем Коломойським, директора порту Юрія Крука навмисне намагаються зараховувати до команди останнього, щоб підлити масла у вогонь", - йдеться у зверненні.

Портовики заявили, що підприємство працює виключно в законодавчому полі і запросили Саакашвілі особисто оцінити результати, досягнуті колективом за останні два роки.

З метою об'єктивної оцінки діяльності підприємства портовики просять губернатора посприяти у проведенні міжнародного аудиту.