ua en ru

Трудовий колектив "БРСМ-Нафта" просить у Данилюка захисту від рейдерів

Трудовий колектив "БРСМ-Нафта" просить у Данилюка захисту від рейдерів

Компанія "БРСМ-Нафта" заявляє про тиск на бізнес та спроби рейдерського захоплення мережі. У зв’язку з цим трудовий колектив, що складається майже з 2500 осіб, написав відкритого листа новообраному міністру фінансів Олександру Данилюку, повідомляють українські ЗМІ з посилання на відповідний лист.

Зазначимо, у компанії раніше повідомляли, що минулого тижня працівники податкової міліції одночасно зайшли майже на 40 об'єктів Національної мережі АЗС "БРСМ-Нафта" та її постачальників, влаштувавши масштабні обшуки.


Як повідомляється у відкритому листі до міністра, 13 квітня 2016 року зранку на АЗС практично в усіх регіонах України зайшли представники податкової міліції і розпочали обшуки. При цьому, як зазначається у листі, податківці пошкоджували засоби відео спостереження, щоб уникнути фіксування їх злочинних дій. За даними колективу, обшуки тривали на деяких АЗС до третьої години ночі 14 квітня.

"Нам не дозволяли покидати території АЗС навіть по закінченню робочого часу. А у нас у всіх сім'ї, діти, ті, ким ми опікуємося, серед них багато тяжко хворих і літніх людей. Та податківцям наші особисті права та Конституція України не цікаві", - йдеться у листі.

Так, колектив закликав міністра навести лад в підпорядкованих структурах та надати захист і допомогу від "рейдерів у погонах" та звільнити причетних до цього посадовців.

"Мережа АЗС "БРСМ-Нафта" вважає, що за рейдерським захопленням компанії "БРСМ-Нафта" стоїть чиновник Державної фіскальної служби Юрій Шеремет — одіозний чиновник часів Януковича, який зміг уникнути люстрації і як стверджує ряд ЗМІ, був переведений з прокурорської посади в ДФС з подачі голови відомства Романа Насірова", - пишуть ЗМІ з посиланням на компанію.

На думку політолога Володимира Цибулько, перевірки компанії "БРСМ-Нафта" на основі нашвидкуруч зроблених судових рішень є спробою рейдерства компанії руками податківців.