ua en ru

Труба розповів про структуру Держбюро розслідувань

Труба розповів про структуру Держбюро розслідувань Фото: Роман Труба (president.gov.ua)

ГПУ буде здійснювати нагляд за слідством Держбюро розслідувань

Очільник Держбюро розслідувань Роман Труба розповів про структуру відомства. Про це він повідомив в інтерв'ю журналу "Корреспондент".

"Структура ДБР складається з центрального апарату, територіальних управлінь, спеціальних підрозділів, а також навчальних закладів і науково-дослідних установ. У структуру центрального апарату та територіальних управлінь будуть входити слідчі, оперативні та інші підрозділи. Це все є в чинному законі, прийнятому в 2015 році", - розповів він.

Крім того, за словами Труби, наразі існують "прогалини в законодавстві", пов'язані з оперативним блоком ДБР.

"В даний час ще не ліквідовані прогалини в законодавстві, пов'язані з операційним блоком. Потрібно буде вносити зміни в закон про оперативно-розшукову діяльність та надавати такі функції ДБР. У законі про ДБР вони передбачені, а ось в законі про оперативно-розшукову діяльність їх поки що немає", - зазначив він.

Також Труба додав, що нагляд за відомством буде здійснювати Генеральна прокуратура Украни.

"У будь-якому випадку - це (нагляд за слідством ДБР, - ред.) повноваження прокуратури (ГПУ, - ред). І тут ми не можемо говорити про те, що ми будемо повністю незалежні у процесуальному сенсі від прокуратури", - заявив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося Державне бюро розслідувань може почати роботу, за попередньою оцінкою, через 6-8 місяців.