ua en ru

Трьох посадовців Миколаївської ОДА підозрюють в розтраті майже 5 млн гривень

Трьох посадовців Миколаївської ОДА підозрюють в розтраті майже 5 млн гривень Фото: Нацполіція

Їх підозрюють в розтраті коштів на будівництво селищного водопроводу

Трьом посадовцям Миколаївської обласної державної адміністрації повідомлено про підозру в розтраті майже 5 млн гривень з бюджету, що виділялись на будівництво селищного водопроводу. Про це повідомляє прес-служба Департаменту захисту економіки Національної поліції.

"До їх заволодіння причетні посадовці обласної держадміністрації. Зокрема, начальник та заступник одного з відділів ОДА, а також т.в.о. директора комунального підприємства обласної ради та директор комерційного підприємства", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що водопровід був збудований, однак під час проведення робіт використали неякісне обладнання. Труби, які використовували під час будівництва мережі питного водопостачання, не відповідають вимогам держстандарту. Їх не можна було встановлювати, так як вони не витримають тиск води, що у подальшому призведе до їх руйнації.


"За вказаним фактом Баштанською місцевою прокуратурою було відкрито кримінальне провадження за кількома статтями Кримінального кодексу України: ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становище), ч.1 ст.366 (службове підроблення) та ч.2 ст.367 (службова недбалість)", - зазначає прес-служба.

Наразі всім посадовцям слідчі повідомили про підозру: начальнику одного з відділів ОДА та його заступникові за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.367 (службова недбалість) КК України, т.в.о. директора комунального підприємства Миколаївської обласної ради – за ч.1 ст.366 (службове підроблення), а керівнику комерційного підприємства – за ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становище).

Нагадаємо, раніше при проведенні заходів по перевірці законності використання бюджетних коштів оперативники Управління захисту економіки в Чернігівській області виявили факт привласнення 40 млн гривень з бюджету.