ua en ru

Поліція викрила факт розкрадання 40 млн гривень з бюджету Чернігівщини

Поліція викрила факт розкрадання 40 млн гривень з бюджету Чернігівщини Фото: поліція викрила факт розкрадання 40 млн гривень з бюджету Чернігівщини

Розпочато кримінальне провадження

Під час проведення заходів щодо перевірки законності використання бюджетних коштів оперативники Управління захисту економіки (УЗЕ) в Чернігівській області виявили факт привласнення 40 млн гривень з бюджету, передає прес-служба обласного управління Національної поліції.

"Ці кошти у вигляді субвенції посадовці товариства, яке надає послуги населенню у сфері енергетики, незаконно одержали шляхом завищення обсягу заборгованості з різниці у тарифах", - сказано в повідомленні.

Так, посадовці товариства розробили схему по заволодінню бюджетними коштами. У 2014 році з метою одержання коштів у вигляді субвенцій вони уклали договори на проведення ремонтно-будівельних робіт з рядом фірм з ознаками фіктивності. До актів виконаних робіт внесли недостовірні дані щодо обсягу робіт, а саме – завищили кількість проведених робіт на 40 мільйонів гривень. У подальшому цю суму посадовці безпідставно включили до витрат та до розрахунку різниці в тарифах за 2014 рік, що призвело до завищення обсягу заборгованості.


"З державного бюджету на погашення заборгованості з різниці у тарифах було виділено 40 мільйонів гривень у вигляді субвенцій. Посадовці витратили їх на власні потреби. Слідчим відділом Чернігівського відділу поліції ГУНП в Чернігівській області відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України", - зазначає прес-служба.

Нагадаємо, у Дніпрі співробітники Служби безпеки України спільно з поліцією викрили схему розтрати понад 2 млн гривень бюджетних коштів.