ua en ru

Трьох поліцейських поранено при затриманні злочинців у Чернігівській області

Трьох поліцейських поранено при затриманні злочинців у Чернігівській області Фото: інцидент трапився в одному з сіл області

Правоохоронці були змушені застосувати зброю

При затриманні злочинців, підозрюваних у скоєнні вбивства, ножові проникаючі поранення дістали троє поліцейським. Для затримання зловмисників співробітники Ніжинського відділу поліції були змушені застосувати зброю, повідомляє прес-служба ГУНП у Чернігівській області.

Зазначено, що під час розкриття жорстокого вбивства самотньої 70-річної жінки, яке сталося тиждень тому в одному з сіл Ніжинського району, оперативники Куликівського відділення та Ніжинського відділу поліції ГУНП в області проводили оперативні заходи.

"При спробі перевірити документи у двох підозрілих громадян, які ходили біля покинутого будинку, невідомі вчинили збройний опір і накинулися на поліцейських із ножами, завдавши їм тяжкі тілесні ушкодження. Після нападу зловмисники намагалися втекти з місця події через присадибні ділянки у бік лісу, але поранені оперативники викликали на допомогу колег", - йдеться в повідомленні.


За даними МВС, при затриманні зловмисників, які знову намагалися напасти на поліцейських і завдати їм ножові поранення, співробітники Ніжинського відділу поліції застосували табельну вогнепальну і травматичну зброю: у результаті обидва нападники з вогнепальними пораненнями ніг були затримані.

"Троє поліцейських, двоє з яких перебувають у важкому стані, нині перебувають у лікарні, де за їхнє життя борються лікарі. В лікувальному закладі також перебувають обидва підозрюваних, де вони проходять необхідний курс лікування. Згідно зі ст. 208 КПК, вони є затриманими, їхні особи встановлюються. Також у них узято на дослідження зразки крові і сечі, оскільки затриманих підозрюють у вживанні наркотичних засобів", - доповіли у відомстві.

Подію зареєстровано у Єдиному реєстрі досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 348 (посягання на життя співробітника правоохоронного органу) і ст. 115 КК (умисне вбивство). Наразі триває досудове розслідування.

Нагадаємо, 30 березня близько 1000 копачів бурштину в Рівненській області перегородили правоохоронцям в'їзд в урочищі "Смітник" поблизу Клесова. Спочатку старателі погрожували поліцейським і чинили опір. Згодом почалася бійка, в результаті якої 7 правоохоронців отримали тілесні ушкодження.