ua en ru

Три опозиційні сили повинні вже сьогодні формувати "команду змін": новий уряд та парламент, - Яценюк

Три опозиційні сили повинні вже сьогодні формувати новий український уряд, парламент, керівників обласної, районної влади, армії, міліції, Служби безпеки. Про це заявив лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк в Житомирі на мітингу опозиції в рамках загальнонаціональної акції протесту "Вставай, Україно!", повідомляє прес-служба ВО "Батьківщина".

"Повинні формувати новий український уряд, новий український парламент, нових керівників в областях, районах, тих, які будуть чесно судити, захищати права і свободи громадян, які будуть знати, що таке їхня честь перед народом України: як української армії, української міліції, Служби безпеки, як українських справжніх бійців за права громадян і за майбутнє українців", - заявив Яценюк

Крім того, Яценюк повідомив журналістам, що в неділю, 7 квітня, в Києві в рамках акції "Вставай Україно!" опозиція збере депутатів місцевих рад щодо рішень, ухвалених під час зібрання провладних депутатів на Банковій.

"На території областей не повинні діяти антидержавні акти, які прийняла Верховна Рада, коли вона голосувала "в буфеті" й коли Рибак робив державний заколот на кшталт ГКЧП", - заявив лідер фракції "Батьківщина".