ua en ru

Тільки три області в Україні скоротили заборгованість по зарплаті, - Розенко

Тільки три області в Україні скоротили заборгованість по зарплаті, - Розенко Фото: Павло Розенко

Найскладніша ситуація із зарплатами у Волинській, Дніпропетровській, Закарпатській та Одеській областях

Тільки три області в Україні скоротили заборгованість по зарплаті. Про це в ході засідання уряду в середу, 26 серпня, повідомив міністр соціальної політики Павло Розенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Тільки три області на сьогоднішній день за півроку мають зменшення заборгованості по заробітній платі, - Житомирська, Івано-Франківська та місто Київ. Вони за півроку скоротили заборгованість по заробітній платі",- сказав Розенко.

Разом з тим, він назвав регіони, де ситуація найскладніша, зокрема, Волинська, Дніпропетровська, Закарпатська, Одеська області.

В цілому, обсяг заборгованості за 7 місяців 2015 р. зріс майже на 50%і становить 1 млрд 960 млн грн. Зокрема, тільки за липень заборгованість зросла на 2%.

При цьому Розенко закликав голів обласних державних адміністрацій (ОДА) скликати Комісію по заборгованості по зарплаті.

"Протягом тижня скликати засідання обласних комісій з заборгованості за зарлатам",- сказав Розенко.

Він зазначив, що відповідні Комісії повинні очолити самі голови ОДА.

"Я також звертаюся до своїх колег - керівників центральних органів виконавчої влади: давайте не чекати поки нам глави адміністрацій дадуть інформацію, а буквально у всіх своїх підприємствах, які знаходяться у вашому підпорядкуванні, така інформація є, проведіть також аудит їх діяльності щодо причин затримки з виплатою заробітних плат", - сказав Розенко.

Нагадаємо, заборгованість по зарплаті в Україні в липні зросла до 1,96 млрд грн.