ua en ru

Три роки тому помер український режисер і сценарист Андрій Бенкендорф

Три роки тому помер український режисер і сценарист Андрій Бенкендорф

Три роки тому, 24 лютого 2012 р., на 66 році життя помер відомий український кінорежисер, сценарист та продюсер Андрій Бенкендорф.

Першою режисерською роботою Бенкендорфа в далекому 1965 році став фільм "Ранок наступного дня".

Після себе Андрій Олександрович залишив понад 25 картин, серед яких "Капель", "Добрі наміри", "Робота над помилками", "Балаган", "Кілька любовних історій", "Ялинка, кролик, папуга", "Вузол долі" та інші.

Також Бенкендорф був режисером і сценаристом популярного телесеріалу "Бандитський Петербург". Коментуючи свою роботу над серіалами, він колись сказав: "Я намагався робити їх за законами кіно. А від багатосерійної гидоти завжди відмовляюся, навіть якщо з грошима туго".

Після себе Бенкендорф також залишив сценарій до фільму про Тараса Шевченка, в якому він планував показати не просто класика української літератури, не канонічний образ літнього чоловіка у хутряній шапці, а молодого, життєлюбного і шалено талановитого Тараса, який так відрізняється від того образу, до якого ми звикли зі шкільних років.

Андрій Олександрович був майстром своєї справи і чудовим наставником для молодого покоління кінематографістів. "Я щаслива людина, тому що для мене найгірші дні - це вихідні", - стверджував він.

Похований Андрій Бенкендорф у Києві на Байковому кладовищі.