ua en ru

"Трейд Коммодіті" заявляє, що продавала пальне за нижчими цінами, ніж його закуповувало НАБУ

"Трейд Коммодіті" заявляє, що продавала пальне за нижчими цінами, ніж його закуповувало НАБУ Фото: НАБУ (twitter.com/nab_ukr12)

Компанія "Трейд Коммодіті" проаналізувала ситуацію на ринку

Ціни компанії "Трейд Коммодіті" під час продажу палива Міністерству оборони України навесні 2016 року не перевищували тих, за якими в той же період закуповували паливо Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) та інші державні установи. Про це з посиланням на аналіз ринку повідомляє прес-служба "Трейд Коммодіті".

У компанії звертають увагу на те, що НАБУ та іншим державним установам, так само як і Міністерству оборони, довелося погодитися на підвищення ціни через об’єктивну ринкову ситуацію, що склалася навесні 2016 року, тобто у зв’язку зі стрімким ростом цін на паливо.

"Вочевидь, рішення "Трейд Коммодіті" щодо підвищення очікуваної вартості палива збігається з рішеннями інших постачальників держустанов, а відтак будь-які підозри щодо дій компанії мають бути найближчим часом спростовані", – йдеться у повідомленні.

Крім того, у "Трейд Коммодіті" заявляють, що згідно з проведеним аналізом ринку, на той час встановлена компанією ціна на паливо була найнижчою в Україні.

"Вивчивши угоди, укладені в той самий період між різними державними структурами та іншими постачальниками пального, ми не знайшли жодної, де вартість палива була б нижчою або навіть дорівнювала пропозиції "Трейд Коммодіті", – інформує прес-служба.

Раніше "Трейд Коммодіті" офіційно звернулася до Кабінету міністрів України та Міністерства економічного розвитку і торгівлі з вимогою ліквідувати законодавчу прогалину в процедурах держзакупівель і чітко прописати в законодавстві процедуру підвищення цін на ринку.

За словами директора зі зв'язків із громадськістю компанії Романа Могили, зміни в нормативних актах необхідні, щоб держоргани і компанії, з якими вони співпрацюють, під час держзакупівель не потрапляли у правову безвихідь.