ua en ru

Третьяков закликав БПП не голосувати за держбюджет через "ігнорування Кабміном потреб ветеранів"

Третьяков закликав БПП не голосувати за держбюджет через "ігнорування Кабміном потреб ветеранів" Фото: Олександр Третьяков (прес-служба)

За словами нардепа, Кабмін відверто саботує питання допомоги ветеранам

Народний депутат, голова комітету ВР у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників АТО і людей з інвалідністю Олександр Третьяков заявив, що у своєму проекті державного бюджету на 2019 рік Кабмін відверто саботує питання допомоги ветеранам і напередодні засідання фракції БПП за участю прем'єр-міністра Володимира Гройсмана закликав колег не голосувати за урядовий проект держбюджету. Про це він написав на своєму Facebook.

На словах Кабінет Міністрів завжди турбується про ветеранів та учасників бойових дій на Сході: "вшановує, схиляє голову,...

Опубліковано Oleksandr Tretiakov Понеділок, 1 жовтня 2018 р.

"На словах Кабінет міністрів завжди турбується про ветеранів і учасників бойових дій на Сході: "шанує, схиляє голову, віддає шану героїзму". Але ось вам реальні факти: у проекті держбюджету на 2019 рік фінансування діяльності Міністерства у справах ветеранів не передбачено взагалі! Тобто, Кабмін просто вирішив проігнорувати позицію Президента, Верховної ради, міжнародних партнерів, врешті-решт, позицію самих ветеранів та громадськості, які рішуче підтримали створення профільного міністерства", - зазначив він

Також Третьяков опублікував дані, згідно яким в проекті держбюджету, підготовленого Кабміном, значно недофінансовані програми забезпечення житлом сімей загиблих учасників АТО і декількох категорій учасників бойових дій.

"Кабінет міністрів у проекті держбюджету відбирає у ветеранів та їх сімей навіть те, що їм було гарантовано раніше! Так, фінансування державної програми забезпечення житлом сімей загиблих учасників АТО, учасників бойових дій, які дістали інвалідність, передбачено в проекті держбюджету лише на 60% від існуючих потреб. Бюджетна програма для забезпечення житлом сімей загиблих учасників бойових дій на території інших держав та осіб з інвалідністю 1-2 групи внаслідок участі в бойових діях на території інших держав - на рівні 22,7% від потреби. Витрати на бюджетну програму щодо забезпечення житлом учасників бойових дій з числа внутрішньо переміщених осіб, які брали участь в АТО і ООС, в проекті держбюджету на 2019 рік передбачені на рівні 5,3% від потреби", - повідомив народний депутат.

Третьяков вважає такі підходи Кабінету міністрів "відвертим саботажем"

"З одного боку, уряд займається голим популізмом і роздає обіцянки, які не збирається виконувати. З іншого - свідомо ігнорує потреби ветеранів. І тим самим, звичайно, грає на руку деструктивним силам, які обов'язково використовують цю непослідовність в якості прикладу неспроможності уряду у вирішенні важливих для країни питань. Для себе я вже вирішив: сьогодні на засіданні Ради фракції та засіданні всієї фракції за участю прем'єр-міністра Володимира Гройсмана звернуся до колег із закликом не голосувати за проект держбюджету, запропонований Кабміном", - підкреслив він.