ua en ru

Третьяков не має наміру претендувати на посаду міністра у справах ветеранів

Третьяков не має наміру претендувати на посаду міністра у справах ветеранів Фото: Олександр Третьяков (прес-служба)

При цьому як голова профільного парламентського комітету Третьяков зацікавлений у швидкому початку роботи міністерства

Народний депутат, голова парламентського комітету у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників АТО і людей з інвалідністю Олександр Третьяков не має наміру претендувати на посаду глави Міністерства у справах ветеранів, яке перебуває на стадії створення. Про це він написав у своїй статті "Міністерство ветеранів: процес створення стартував" для "Дзеркала тижня".

"Щоб остаточно відкинути спекуляції, внести повну ясність: хоча я з самого початку активно займаюся просуванням ініціативи створення Міністерства у справах ветеранів, сам претендувати на пост глави міністерства не збираюся. Розмови про те, що Третьяков, мовляв, робить міністерство "під себе", з якимись особистими цілями, абсолютно безпідставні", - підкреслив він.

У той же час, Третьяков відзначив, що, як голова профільного комітету, зацікавлений у швидкому початку роботи міністерства, оскільки воно допоможе ефективної реалізації вже прийнятих законів про соцзахист ветеранів.

"Моя амбіція, як голови комітету полягає в тому, щоб закони щодо соцзахисту ветеранів, що розробляються в тому числі і в нашому комітеті, отримали реальне втілення, і це відчули, насамперед, самі ветерани", - написав народний депутат.

Як зазначив Третьяков, нинішній склад парламенту прийняв понад 30 законів, що стосуються соцзахисту ветеранів (у тому числі ветеранів АТО), та членів сімей загиблих, але частина цих законів, як і раніше, не працює. На його думку, без нормально функціонуючої системи комплексного захисту інтересів і забезпечення ветеранів ці закони не будуть мати належного ефекту.

Нагадаємо, за словами міністра соціальної політики Андрія Реви, Міністерство у справах ветеранів має бути створено до 1 січня 2019 року.