ua en ru

Третьяков: Мінветеранів зможе ефективно відстоювати інтереси захисників України

Третьяков: Мінветеранів зможе ефективно відстоювати інтереси захисників України Фото: Олександр Третьяков (прес-служба)

Зокрема, Мінветеранов займеться побудовою єдиної інформаційно-аналітичної системи "Е-ветеран"

Новостворене Міністерство у справах ветеранів допоможе державі системно підійти до врегулювання проблеми соціального захисту ветеранів, військовослужбовців і членів їх сімей, а також виробити єдину стратегію в цьому питанні. Про це заявив народний депутат, голова Комітету ВР у справах ветеранів та осіб з інвалідністю Олександр Третьяков в інтерв'ю виданню "Факти".

"Важливим завданням нового міністерства стане забезпечення належного контролю за виконанням бюджетних програм в сфері соціального забезпечення ветеранів, з чим ми регулярно спостерігали проблеми. Крім того, йому належить серйозно спростити процедури з оформлення документів та отримання пільг - адже всі питання учасників АТО будуть вирішуватися в одному відомстві", - заявив Третьяков.

За його словами, Мінветеранів також займеться побудовою єдиної інформаційно-аналітичної системи "Е-ветеран", забезпеченням комплексної адаптації колишніх учасників бойових дій до мирного життя, в тому числі сприянням працевлаштуванню та підприємницькій діяльності, допомогою у відновленні здоров'я, формуванням державної політики у питанні пам'яті ветеранів.

"Як голова профільного комітету я регулярно стикався з наслідками адміністративного хаосу, який панує в сфері соцзахисту ветеранів війни. Більшість проблем, на мою думку, виникає через відсутність розумної системи управління та інформування. Люди часто просто не знали, в яку з понад 20 інстанцій звернутися, щоб отримати належні послуги. Саме тому наш комітет ініціював створення Міністерства у справах ветеранів, яке повинно забезпечити роботу з ветеранами за принципом "єдиного вікна", - зазначив Третьяков.

Як зазначив народний депутат, вивчення міжнародного досвіду переконало його, що єдине міністерство - найефективніший шлях до вирішення проблем ветеранів. Подібні відомства існують в США, Канаді, Австралії, Хорватії, ряді інших країн, де ветерани отримують повноцінні увагу і захист від держави.

"Період підготовки до створення Мінветеранов виявився досить довгим, але зусилля багатьох людей не пройшли дарма. Міністерство очолила Ірина Фриз, і я впевнений, що у неї вийде втілити все задумане. Я вдячний всім, хто підтримував і реалізував цю ідею. А це дійсно багато людей - українські політики, іноземні колеги, ветерани, активісти і волонтери, всі, хто в команді Проектної офісу при нашому Комітеті розробив і представив модель майбутнього міністерства. Зі свого боку я маю намір і надалі допомагати створенню ефективної, за кращими міжнародними зразками, системи соцзахисту ветеранів. Вважаю це своїм обов'язком політика і громадянина", - заявив він.

Звіт народного депутата Олександра Третьякова (2014-2018)

У часи нелегких випробувань для країни я ніколи не стояв осторонь і не був байдужим. Участь у Революції Гідності та системній допомозі воїнам АТО стали для мене справою честі. Вважаю, що такі складні часи кожен має працювати там, де є найбільш ефективним. Тому у 2014 році я прийняв рішення йти на вибори до Верховної Ради України саме по мажоритарному виборчому округу. Час випробувань для України триває. Я продовжую працювати заради держави і рідного міста. Тому братиму участь у парламентських виборах восени 2019 року у Святошинському районі.

Опубліковано Олександром Третьяковим Понеділок, 3 грудня 2018 р.