ua en ru

За третій квартал 2018 року Нацслужба здоров’я виплатила 161 медзакладу 819,8 млн гривень

За третій квартал 2018 року Нацслужба здоров’я виплатила 161 медзакладу 819,8 млн гривень Ілюстративне фото (freepik.es)

Лідером за оплатами від Нацслужби здоров’я за третій квартал 2018 року став Київ

Національна служба здоров’я України (НСЗУ) вперше відзвітувала про свою діяльність: за третій квартал 2018 року НСЗУ виплатила 161 медичному закладу 819,8 млн гривень. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу Міністерства охорони здоров'я.

За цей період лідером за оплатами від НСЗУ за третій квартал 2018 року став Київ.

"За вказаний період 30 медичних закладів столиці, що увійшли в “першу хвилю” укладання договорів з Нацслужбою, отримали на свої рахунки понад 266,8 млн грн", - повідомляють у МОЗ.

Друге місце за виплатами посідає Вінницька область - за три місяці 2018 року 24 медичні заклади "першої хвилі" отримали понад 96,2 млн гривень.

Трійку лідерів замикає Полтавська область: оплата 17 медзакладам області "першої хвилі" за липень-вересень 2018 склала понад 92,2 млн гривень.

Інфографіка (http://moz.gov.ua)

Дніпропетровська область посідає четверте місце за обсягом грошових виплат від Нацслужби: оплата 15 медзакладам області склала понад 83,7 млн гривень. П’яте місце посіла Хмельницька область, 9 медзакладам якої Нацслужба за третій квартал виплатила понад 53,8 млн гривень.

У МОЗ нагадують, що що в "першу хвилю" укладання договорів з Нацслужбою здоров’я не увійшло ні одного закладу з Волинської, Луганської та Тернопільської областей. Таким чином ці області не отримали жодних виплат за новою моделлю фінансування за третій квартал від Нацслужби.

Нагадаємо, 22 серпня в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун повідомила, що у рамках першої хвилі НСЗУ уклала договори з 85 приватними клініками та лікарями ФОПами з різних регіонів України. Вони отримуватимуть фінансування за такими ж тарифами, як і комунальні амбулаторії і поліклініки.