ua en ru

Третій етап мобілізації завершився, - РНБО

Третій етап мобілізації до лав Збройних сил України завершився, всі необхідні люди зібрані та відправлені до навчальних центрів

Третій етап мобілізації до лав Збройних сил України завершився, всі необхідні люди зібрані та відправлені до навчальних центрів. Про це сьогодні на брифінгу повідомив спікер інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Всіх, кого потрібно було призвати до лав Збройних сил України та до інших військових формувань, уже відібрано.... Всі необхідні люди зібрані та відправлені до навчальних центрів для поновлення своїх навичок", - повідомив Лисенко.

Нагадаємо, 22 липня 2014 р. народні депутати підтримали указ Президента України Петра Порошенко "Про часткову мобілізацію". За відповідне рішення проголосували 232 нардепів. Мобілізація проводилася серед військовозобов'язаних і резервістів України протягом 45 діб.

Раніше в Україні було проведено дві черги мобілізаційного розгортання згідно з указами виконуючого обов'язки Президента України від 17 березня 2014 р. і від 6 травня 2014 р.

Під час цих етапів мобілізації були приведені в бойовий стан 53 військові частини ЗСУ та 18 інших військових формувань. Під час третього етапу мобілізації планувалося привести в бойовий стан 15 бойових частин ЗСУ та 44 частини бойового забезпечення.