ua en ru

Майже третина українців вважає ситуацію в країні "вибухонебезпечною", - опитування

Майже третина українців вважає ситуацію в країні "вибухонебезпечною", - опитування Фото: майже третина українців назвали ситуацію в Україні "вибухонебезпечною"

Впало також і значення індексу оцінки дій влади

Майже третина українців вважає ситуацію в країні "вибухонебезпечною". Про це свідчать результати опитування, проведеного Kantar TNS у листопаді.

Зазначається, що вперше майже за півроку індекс оцінки поточної ситуації в країні значуще упав, а кількість громадян, що вважають ситуацію в країні вибухонебезпечною, виросла на 5%. При цьому респонденти старшої вікової групи частіше, ніж вибірка в цілому, називають ситуацію вибухонебезпечною - так вважають 36% опитаних.

Майже третина українців вважає ситуацію в країні "вибухонебезпечною", - опитуванняФото: індекс оцінки поточної ситуації в країні

Паралельно з цим показником, вперше за той самий період, впало також і значення індексу оцінки дій влади. Підкреслюється, що частка опитаних, які вважають діяльність влади абсолютно незадовільною зросла з 26% у жовтні до 32% у листопаді. Водночас, частка респондентів, які вважають, що влада щось робить, але не в повному об’ємі і несвоєчасно, зменшилась з 39% у жовтні до 31% у листопаді.

Опитування проводилось методом онлайн опитування з 18 по 23 листопада 2016 року. Географія дослідження — вся Україна (крім АРК), міське населення, чоловіки і жінки у віці 18-55 років. Вибірка 1000 респондентів, квотна за статтю, віком, регіоном і розміром населеного пункту.

Нагадаємо, згідно з опитуванням соціологічної групи "Рейтинг", який проводився в грудні, тільки 16% українців задоволені діяльністю президента Порошенко.