ua en ru

Третина українців вважає, що багаті люди не можуть бути успішними політиками, - опитування

Третина українців вважає, що багаті люди не можуть бути успішними політиками, - опитування Фото: третина українців вважає, що багаті люди не можуть бути успішними в політиці

Ідея про те, що гроші треба економити і контролювати, більш близька старшому поколінню

Третина українців вважає, що багаті люди не можуть бути успішними політиками. Про це повідомляється в дослідженні, проведеному Соціологічною групою "Рейтинг" у лютому 2017 року та розміщеному на сайті групи.

"Половина опитаних (52%) погодилися з тим, що багаті люди можуть бути успішними та ефективними політиками, третина мають протилежну думку, 16% - не визначилися", - зазначають соціологи.

Опитані переважно сходяться на думці, що "гроші - це свобода і відчуття безпеки", "гроші - це статус і влада" і "гроші слід економити і контролювати".

Зазначають, що молодші респонденти, порівняно зі старшими, втричі частіше поділяють думку, що гроші - це імідж і повагу. А літні люди в два рази частіше погоджуються з тим, що гроші - це зло. Ідея про те, що гроші треба економити і контролювати, більш близька старшому поколінню.

В опитуванні брали участь жителі України від 18 років і старше. Робилася вибірка за віком, статтю, регіоном і типом поселення. Всього було опитано 2000 респондентів у форматі інтерв'ю face-to-face.

Нагадаємо, згідно з опитуванням, в Україні третина жінок заявила про наявність гендерної дискримінації.