ua en ru

Третина областей України прийняла перспективні плани, - Гройсман

Третина областей України прийняла перспективні плани, - Гройсман Фото: Володимир Гройсман

Реформа самоврядування перейшла в стадію впровадження

Третя частина від загального числа областей України вже прийняла перспективні плани формування заможних громад. Про це йдеться в повідомленні спікера Верховної Ради України Володимира Гройсмана у Facebook.

"На сьогоднішній день вже фактично третина областей України прийняла перспективний план формування заможних громад. Це Дніпропетровська, Донецька, Житомирська, Луганська, Херсонська, Хмельницька, Чернівецька та Миколаївська області. Таким чином, реформа місцевого самоврядування перейшла безпосередньо до стадії впровадження", - йдеться в повідомленні.

На сьогоднішній день вже фактично третина областей України ухвалила Перспективний план формування спроможних громад. Це ...

Posted by Volodymyr Groysman on Saturday, June 13, 2015

Гройсман також нагадав, що перспективні плани створюють структуру для здатних громад, які в подальшому зможуть самостійно вирішувати повсякденні проблеми, що хвилюють жителів.

На думку Гройсмана, процес об'єднання - абсолютно добровільний і має масу переваг.

Нагадаємо, 11 червня заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України В'ячеслав Негода заявив, що об'єднання громад не станеться, якщо обласні ради не схвалять перспективні плани.