ua en ru

Тренер "Шахтаря" Луческу нарікає на гру команди в атаці

Головний тренер донецького футбольного клубу "Шахтар" Мірча Луческу вважає, що грі його команди не вистачає кілька "ланок". Про це він розповів в інтерв'ю клубній прес-службі.

Головний тренер донецького футбольного клубу "Шахтар" Мірча Луческу вважає, що грі його команди не вистачає кілька "ланок". Про це він розповів в інтерв'ю клубній прес-службі.

"Нас чекає важкий матч на виїзді з "Металістом". На жаль, втратили Фреда, якого награвали в опорній зоні - він був дуже важливою одиницею для нас в матчі Ліги Європи. І від цього страждає командна гра. В середині поля немає футболіста, який би зв'язував оборону з атакою, гравця останнього пасу, яким був Фернандіньо. Фред це починав робити, і досить кваліфіковано. Тому зараз у нас багато проблем в атаці і ми не дуже виразно, може бути, граємо. Важливо, щоб перехід з оборони в атаку відбувався дуже швидко. Ми ж це робимо дуже повільно", - сказав Луческу.

Румун також поміркував про суперника - харківський "Металіст".

"Чекає дуже важлива зустріч не тільки для нас, але і для "Металіста". Вони зобов'язані були вигравати у "Говерли", тим більше що їм не зарахували чистий гол на останніх хвилинах. Ще раз попередження лайнсменам: вони повинні бути уважні і більше рухатися з останнім гравцем. Зараз підуть матчі між лідерами. Вони будуть дуже багато визначати, тому хочеться, щоб суддівство не вирішувало, а команди на полі", - додав Містер.

Не обійшов стороною Луческу і ситуацію в країні.

"Можливо, якщо б, як я говорив раніше, чемпіонат розпочався, як годиться - 1 березня, то багато пішли б з площ і більше часу приділяли футболу, а не мітингували. Бачачи, що діється на трибунах, як люди скандують "Слава Україні", як підтримують свої команди і саму Україну, я переконуюся в цьому. Може бути, футбол в якійсь мірі допоміг би політичної ситуації в той момент. Футбольній громаді, напевно, не вистачило твердості почати чемпіонат тоді, коли треба було починати", - додав Луческу.

Матч "Металіст" - "Шахтар" відбудеться 30 березня в 19:30 на харківському стадіоні "Металіст",