ua en ru

ОБ вимагає усунути від влади всіх причетних до справи Насірова

ОБ вимагає усунути від влади всіх причетних до справи Насірова Фото: Роман Насіров

"Опоблок" вимагає відставки уряду і розпуску Верховної Ради

"Опозиційний блок" вимагає усунути від влади всіх причетних до кримінального провадження щодо відстороненого від посади голови Державної фіскальної служби (ДФС) Романа Насірова. Про це йдеться в заяві політсили.

"Опозиційний блок" вимагає на час розслідування "справи Насірова" відсторонити від посад всіх чиновників, причетних до фактів, за якими його звинувачують. Звинувачення проти голови Держфіскальної служби – це звинувачення всієї влади в корупції, яка за останні три роки досягла максимальних розмірів. Ми вимагаємо політичної відповідальності влади – відставки уряду та розпуску Верховної Ради", - йдеться в заяві.

У політсилі вважають, що справа Насірова є лише однією "ниткою корупційної павутини, що заплутала країну при нинішній владі". "Опоблок" зазначає, що Насіров два роки працював, виконуючи доручення керівництва країни. "Його висувала коаліція, і вона ж прикривала його діяльність", - відзначили в прес-службі.

"Об'єктивне розслідування "справи Насірова" в нинішніх умовах неможливе. "Опозиційний блок" вимагає до кінця слідства відсторонити від посад всіх чиновників, причетних до фактів, за якими його звинувачують. Уряд і Верховна Рада, які призначили Насірова, повинні понести політичну відповідальність. Реальна боротьба з корупцією буде можлива лише в разі повного оновлення влади", - резюмували в прес-службі.

Нагадаємо, суд над Насіровим розпочався сьогодні в 10:00 в Києві. Солом'янський районний суд столиці має обрати йому запобіжний захід.