ua en ru

Вимоги "Опоблоку" щодо підтримки переселенців почали виконуватися, - Бойко

Вимоги "Опоблоку" щодо підтримки переселенців почали виконуватися, - Бойко Фото: Юрій Бойко

Бойко заявив, що для його фракції був принциповим розгляд законопроектів про підтримку переселенців

Лідер "Опозиційного блоку" Юрій Бойко заявив, що вимоги фракції щодо підтримки переселенців почали виконуватися, що є хорошим знаком. Про це він сказав у коментарі журналістам в кулуарах Верховної Ради в п'ятницю, 24 березня, йдеться в повідомленні прес-служби на сайті політсили.

Він зазначив, що для його фракції було принциповим, щоб розглядалися закони про підтримку переселенців.

"Ми зробили заяву, що не будемо голосувати в парламенті, поки не будуть внесені закони щодо допомоги переселенцям. Верховна Рада прислухалася, і з п'яти законопроектів три були прийняті. Процес пішов. Це добре, це треба продовжувати", - підкреслив парламентарій.

Бойко також зазначив, що "Опоблок" буде продовжувати роботу на наступному пленарному тижні після зустрічей з виборцями, щоб ще кілька законопроектів, важливих для переселенців, були проголосовані.

"Це, в тому числі, ті законодавчі ініціативи, які дають їм право і можливість голосувати, брати участь у політичному житті країни. Також для нас пріоритетом є законопроект №4794, яким забезпечується соціальна підтримка мирних громадян, які були поранені в ході бойових дій. Їх 17 тисяч, багато залишилися інвалідами. Ми будемо наполягати, щоб цей законопроект був внесений до порядку денного і проголосований парламентом", - зазначив він.

"Загалом ми вважаємо, що наші вимоги по переселенцях почали виконуватися. Для нас це важливо. Все інше, на жаль, як завжди: дуже багато якихось політичних речей, які незрозумілі для людей. Верховна Рада повинна займатися підтримкою людей, а не пустопорожніми балачками", - резюмував Бойко.

Нагадаємо, вчора Верховна Рада України підтримала за основу і в цілому законопроект №4022а "Про внесення зміни до статті 3 Закону України "Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні".