ua en ru

Вимога прокуратури демонтувати барикади на Хрещатику суперечить закону про амністію, - "Батьківщина"

Вимога прокурора м. Київ щодо демонтажу барикад з центральних вулиць Києва на виконання закону про амністію є додатковою умовою, що суперечить цьому закону та зриває мирний шлях врегулювання кризи в Україні.

Вимога прокурора м. Київ щодо демонтажу барикад з центральних вулиць Києва на виконання закону про амністію є додатковою умовою, що суперечить цьому закону та зриває мирний шлях врегулювання кризи в Україні. Про це заявили в Штабі національного спротиву, повідомляє пре-служба "Батьківщини".

В повідомленні Штабу зазначається, що перелік вулиць і будівель, який сьогодні пролунав від прокурора Києва як умова для застосування закону про амністію щодо затриманих учасників акцій протесту, протирічить закону, який був ухвалений 29 січня Партією регіонів.

"Такі заяви є провокацією. Вони підривають процес зняття конфлікту і напруги в суспільстві і спрямовані на зрив мирного врегулювання ситуації", - переконані у Штабі національного спротиву.

Нагадаємо, раніше сьогодні прокурор м. Києва Микола Бескишкий закликав учасників Євромайдану розблокувати 9 вулиць у центрі столиці шляхом демонтажу 19 зведених там барикад.

Мова йде про вулиці Грушевського, Городецького, Хрещатику, Інститутської, Трьохсвятительській, Володимирського узвозу, Прорізної, Заньковецької та Майдану Незалежності.