ua en ru

Транзит російського газу в I кварталі 2018 знизився на 3,1 млрд кубометрів, - "Укртрансгаз"

Транзит російського газу в I кварталі 2018 знизився на 3,1 млрд кубометрів, - "Укртрансгаз" Фото: українська газотранспортна система (УНІАН)

Транзит газу до країн Євросоюзу знизився на 13,3% в порівнянні з I кварталом 2017

Транзит російського газу до країн Європейського союзу в I кварталі 2018 року знизився на 3,1 млрд кубометрів (13,3%) у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Про це йдеться в повідомленні прес-служби "Укртрансгазу".

Повідомляється, що за результатами I кварталу 2018 обсяги транзиту газу по території України з Російської Федерації до європейських країн становлять 20,1 млрд кубометрів. З початку року транзитні обсяги скоротилися на 3,1 млрд кубометрів, або на 13,3% порівняно з аналогічним періодом 2017 року, але вже в березні 2018 зафіксовано збільшення транзиту на 21% (в порівнянні з березнем минулого року).

"Незважаючи на провокаційні дії з боку "Газпрому" на початку березня, а також систематичне недотримання російською стороною тиску у вхідних точках української ГТС, "Укртрансгаз" забезпечує надійний і стабільний транзит природного газу споживачам України та країнам Європи", - йдеться в повідомленні.

Транзит російського газу в I кварталі 2018 знизився на 3,1 млрд кубометрів, - "Укртрансгаз"

Фото: статистика щодо транзиту газу

Нагадаємо, раніше голова правління "Газпрому" Олексій Міллер заявив, що після запуску "Північного потоку-2" транзит газу через Україну знизиться в 10 разів.