ua en ru

Через транспортний колапс у Мінрегіоні чекають кадрових змін у Черкаському облавтодорі

Через транспортний колапс у Мінрегіоні чекають кадрових змін у Черкаському облавтодорі Фото: сніг на дорогах (twitter.com/MVS_UA)

Автодор області надав недостовірну інформацію про ситуацію на дорогах

Після складної ситуації у зв’язку зі снігопадами на дорогах державного значення, що пролягають через Черкаську область, в обласному облавтодорі необхідно провести кадрові зміни. Про це сказав Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, передає прес-служба міністерства.

"Слабке інформування населення, не налагоджена робота шкіл і дитячих садочків, майже добу відсутність водопостачання в місті - все це результати снігопадів 17 і 18 січня. Але найбільш критичним стало надходження недостовірної інформації від керівника Черкаського облавтодору про ситуацію в області, що стало причиною кілометрів заторів. І ця ситуація є неприпустимою. Тому, чекаю кадрових висновків", - підкреслив Зубко під час засідання оперативного штабу Держслужби з надзвичайних ситуацій.

Він також наголосив, що для оперативного вирішення проблем необхідна cпівпраця і координація Нацполіції, органів ДСНС, місцевої влади і енергетиків.

Зубко також доручив звернути увагу голів облдержадміністрацій щодо "персональної відповідальності за готовність спеціалізованих служб цивільного захисту" до ліквідації можливих наслідків надзвичайних ситуацій на автошляхах, об’єктах електроенергетики та у сфері водо-, газо- і теплопостачання. Також наголосив на необхідності вчасно інформувати населення.

Нагадаємо, 19 січня 2018 року в Черкасах місцева влада оголосила надзвичайну ситуацію через проблеми з водопостачанням у місті. Наступного дня повідомили про відновлення водопостачання.