ua en ru

Transparency закликає українську владу припинити тиск на антикорупціонерів

Transparency закликає українську владу припинити тиск на антикорупціонерів Фото: Transparency International (ti-ukraine.org)

Transparency відреагувала на обшуки у фонді "Пацієнти України"

Представництво міжнародної антикорупційної мережі Transparency International в Україні закликає українську владу припинити тиск на антикорупціонерів. Про це йдеться в повідомленні організації.

Зокрема, Transparency заявляє про тиск на антикорупційну організацію БФ "Пацієнти України", куди напередодні прийшли слідчі для вилучення документів у справі про привласнення керівництвом організації коштів Глобального фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією.

"Transparency International Україна вимагає від правоохоронних органів припинити зловживати повноваженнями і переслідувати активістів. Неприкритий тиск на організації, які допомагають державі виконувати її функції, є тривожним симптомом, який тільки віддаляє нас від статусу правової держави", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, раніше Transparency подала в суд на ГПУ і військову прокуратуру. Позов пов'язаний з конфіскованими коштами режиму Віктора Януковича.