ua en ru

Transparency закликала Порошенка, Парубія і Гройсмана подати е-декларації

Transparency закликала Порошенка, Парубія і Гройсмана подати е-декларації Фото: Петро Порошенко

Термін оприлюднення декларацій чиновниками спливає 31 жовтня

Transparency International Україна закликала президента України Петра Порошенка, главу Верховної Ради України Андрія Парубія і прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана подати е-декларації. Про це йдеться у повідомленні на сайті організації.

"Transparency International Україна закликає президента та очільників його Адміністрації, керівництво Верховної Ради України та депутатів, прем’єр-міністра та міністрів, а також керівництво правоохоронних структур (Генеральної прокуратури України, включаючи Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру, Національне антикорупційне бюро України, Національну поліцію, Службу безпеки України та ін.) не зволікати із поданням електронних декларацій", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, відповідно до даних Єдиного державного реєстру е-декларацій, наразі подана 8 281 щорічна декларація. Зокрема, свої статки та витрати показали 88 прокурорів, 82 правоохоронців та 55 суддів, 5 працівників Нацагентства з питань запобігання корупції, включаючи його керівника, і 54 детективи НАБУ, 6 нардепів та 3 заступники міністрів.

"Українські високопосадовці дуже люблять хизуватися своїми антикорупційними досягненнями на зустрічах із європейськими політиками високого рівня, оголошують "роки боротьби з корупцією", "початки кінця корупції в Україні". Утім, коли справа стосується їх персонально, вони як страуси ховають голову у пісок. Нехай президент та керівники Адміністрації, голова Верховної Ради та депутати, а також керівник Уряду та міністри, керівники правоохоронних органів своїм власним прикладом продемонструють бажання просувати антикорупційні реформи і подадуть е-декларації. Якщо їхні доходи зароблені чесним шляхом, їм нема чого приховувати", - заявив виконавчий директор ТІ Україна Ярослав Юрчишин.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прем'єр-міністр України Володимир Гройсман вважає, що інтерфейс системи електронних декларацій повинен бути зручним і зрозумілим для чиновників.