ua en ru

Transparency закликала оприлюднити рішення суду про конфіскацію 1,5 млрд доларів Януковича

Transparency закликала оприлюднити рішення суду про конфіскацію 1,5 млрд доларів Януковича Фото: Віктор Янукович (УНІАН)

У організації є питання щодо легітимності процесу конфіскації коштів

Міжнародна організація по боротьбі з корупцією Transparency international вимагає оприлюднення подробиць судового процесу, в рамках якого було конфісковано 1,5 млрд доларів активів, викрадених під час президентства Віктора Януковича. Відповідну заяву опублікували на сайті організації.

Повідомляється, що конфіскація такої суми є безпрецедентним результатом в рамках корупційного справи в Україні. Однак у компанії є питання щодо легітимності процесу конфіскації коштів.

"Ми вітаємо Генерального прокурора Луценка з вилученням цих активів, однак, неопублікований рішення суду викликає серйозну стурбованість з приводу професіоналізму та прозорості Генеральної прокуратури України", - говрится в повідомленні.

За словами голова організації Хосе Угаса, не можна дати можливість особам, що вкрав майно, оскаржувати рішення на технічно-правових підставах.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 28 квітня 2017 року Генеральна прокуратура України завершила процес перекладу доларів коштів у сумі 1.5 млрд доларів колишнього президента України Віктора Януковича на рахунки Держказначейства.