ua en ru

Transparency International просить Путіна перевірити інформацію про "таємну імперію" Медведєва

Transparency International просить Путіна перевірити інформацію про "таємну імперію" Медведєва Фото: Володимир Путін і Дмитро Медведєв

Transparency International підозрює про конфлікт інтересів у відносинах Медведєва і його однокурсника Єлісєєва

Російське відділення міжнародної неурядової організації Transparency International (TI) звернулося до президента Росії Володимира Путіна з проханням перевірити прем'єр-міністра країни Дмитра Медведєва на предмет дотримання ним антикорупційного законодавства РФ. Про це повідомляє DW.

"На підставі розслідування Фонду боротьби з корупцією (ФБК) і численних повідомлень у ЗМІ ми вважаємо, що у Дмитра Анатолійовича є ознаки неврегульованого конфлікту інтересів", - йдеться в заяві організації, опублікованій у вівторок, 18 квітня.

Відзначають, що Медведєв періодично буває в садибі "Мансурово", що належить компанії його однокурсника Іллі Єлісєєва, який входить до правління "Газпромбанку".

В організації вважають, що подібні дружні стосунки могли вплинути на неупереджене виконання обов'язків глави уряду. TI просить Путіна "вжити заходів щодо притягнення до відповідальності" Медведєва.

Нагадаємо, 4 квітня Медведєв назвав "нісенітницею і якимись папірцями" розслідування про свою "таємну імперію".