ua en ru

Transparency International: з моменту втечі Януковича немає зрушень у розслідуванні "елітарної корупції"

Transparency International: з моменту втечі Януковича немає зрушень у розслідуванні "елітарної корупції" Фото: Віктор Янукович

Правозахисники закликають ЄС відновити і посилити санкції проти команди Януковича

В Україні з моменту втечі екс-президента Віктора Януковича немає зрушень у розслідуванні "елітарної корупції". Про це заявив керівник Transparency International в Україні Андрій Марусов, передає прес-служба TI.

"З моменту втечі Януковича в Росію в Україні майже нічого не було зроблено, щоб розслідувати численні серйозні звинувачення в елітарної корупції стосовно колишнього президента і його поплічників. Натомість суди випускають спільників Януковича, які були залучені в його корупційні діяння; їх банківські рахунки розморожуються, а українське відділення Інтерполу навіть зняло з Януковича та його "сім'ї" статус людей, які перебувають у розшуку", - зазначив Марусов.

Крім того, Transparency International закликає ЄС відновити і посилити політичні та економічні санкції проти команди Януковича.

"Після втечі Януковича Великобританія була причетна до відмивання статків ряду осіб, пов'язаних з його корумпованим режимом. Британські органи влади повинні бути більш уважними у пошуку вкрадених статків і безпідставних багатств, а це вимагає активної підтримки від їх колег в Україні... Минуло два роки, і ми не можемо дозволити Януковичу та його поплічникам вийти сухими з води. ТІ Британія підтримує українське представництво ТІ і закликає британські органи влади до дії", - заявив Роберт Баррінгтон, виконавчий директор Transparency International Великобританія.

Transparency International Росія також буде підтримувати Україну у виявленні станів Януковича в Росії.

"Ми підозрюємо, що його маєток Межигір'я - це тільки вершина айсберга. Ми маємо намір знайти інші шматки його багатств в Росії, і зробимо все можливе, щоб ні Москва, ні Ростов не служили притулком для колишніх диктаторів, таких, як Янукович", - сказав Антон Помінов, виконавчий директор ТІ Росія.

Нагадаємо, Янукович посів перше місце в рейтингу корупціонерів світу.