ua en ru

Transparency International: тільки у 5 кандидатів у керівництво НАЗК є досвід боротьби з корупцією

Transparency International: тільки у 5 кандидатів у керівництво НАЗК є досвід боротьби з корупцією Фото: тільки у 5 кандидатів у керівництво НАЗК є досвід боротьби з корупцією

Експерти вважають 16 кандидатів такими, що мають високий рівень корупційного ризику

Серед кандидатів у керівництво Національного агентства запобігання корупції (НАЗК) досвід у протидії корупції мають лише 5 осіб. Про це йдеться у доповіді Transparency International та громадської організації "ТОМ 14".

Серед 40 кандидатів належний досвід у протидії корупції мають лише 5 осіб. 16 кандидатів експерти вважають такими, що мають високий рівень корупційного ризику. Деякі з них помічені маркером "потенційний скандал", тобто причетні до подій, що викликали чи можуть викликати обурення громадськості. Окрім цього, у таких кандидатів відсутній антикорупційний досвід. Відомостей про решту кандидатів виявилося недостатньо, щоб зрозуміти, чи стикався кандидат із запобіганням чи протидією корупції.

Transparency International: тільки у 5 кандидатів у керівництво НАЗК є досвід боротьби з корупцією

Фото: лише у 5 кандидатів в керівництво НАЗК є досвід боротьби з корупцією

Нагадаємо, Болгарію визнали найбільш корумпованою країною Європейського Союзу, Україна зайняла 130 місце в рейтингу сприйняття корупцією.