ua en ru

Трамвай спільного українсько-білорусько-російського виробництва коштуватиме не більше 2 млн дол

Співробітництво у машинобудівній галузі між країнами СНД підвищує конкурентоспроможність економік країн. Про це заявив перший віце-прем'єр-міністр, міністр економічного розвитку і торгівлі України Андрій Клюєв у Києві під час презентації сучасного трамвая, виробництво якого в Україні спільно збираються налагодити українські, білоруські та російські машинобудівники. Про це повідомляє прес-служба першого віце-прем'єра.

Клюєв зазначив, що аналогів таких трамваїв у СНД не виробляється. Цей трамвай має універсальну підвіску, яка може бути пристосована до різних типів рейок. За словами представників нового спільного підприємства, трамвай може розвивати швидкість до 100 км на годину, а його вартість буде не більше 2 млн дол.., що значно дешевше європейських аналогів.

Презентація трисекційного швидкісного низькопідлогового трамвая відбулася в рамках засідання Міжурядової українсько-білоруської комісії з питань торгівельно-економічного співробітництва під головуванням Клюєва та його білоруського колеги, першого заступника прем'єр-міністра Республіки Білорусь Володимира Семашка.

У рамках виробничої кооперації корпорація "Богдан", яка має досвід у виготовленні надійних кузовів для автобусів і тролейбусів, а також якісного складання техніки, буде відповідати за виробництво кузова, а "Белкоммунмаш" і "Росукрелпром" будуть постачати обладнання для майбутнього трамвая.