ua en ru

Трамваї на Троєщині в Києві будуть обладнані електронними зчитувачами талонів і проїзних квитків, - КМДА

Трамваї швидкісної лінії на Троєщині в Києві будуть обладнані електронними зчитувачами талонів і проїзних квитків. Про це повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації (КМДА).

Електронні зчитувачі проїзних квитків одночасно матимуть функцію компостування разових талонів. З цією метою будуть випущені спеціальні паперові квитки для механічної або електронної валідації при оплаті одноразової поїздки. Вони міститимуть елементи захисту для електронної перевірки дійсності (валідності), а також електронного компостування та кількаразового використання. Для зручності пасажирів буде створено також єдиний комбінований квиток, яким одночасно можна буде сплатити за проїзд у трамваї і міській електричці.

Як повідомили в КМДА, будівництво лінії швидкісного трамваю на Троєщині вже вийшло на фінішну пряму. У КП "Київтранспарксервіс" повідомляють, що більшість трамвайних зупинок на лінії готові і повністю оздоблені: пофарбовані опори, встановлені навісні металеві конструкції. Освітлювати платформи будуть люмінесцентні лампи. Вже перед самим запуском швидкісного трамваю на зупинках з'являться турнікети, через які пасажири будуть потрапляти на платформи.

Планується, що на маршрути запустять нові вагони (київського виробництва) з низькою підлогою у середній частині вагону, що дозволяє безперешкодно користуватися ними людям з обмеженими фізичними можливостями. Також для зручності пасажирів буде облаштована і навколишня інфраструктура - збудовані перехідні мостики та арочні переходи над трамвайними коліями.

Читайте також: Фінсхема закриття будівництва метро на Троєщину буде готова до кінця цього року