ua en ru

Трампу слід пояснити роль Кремля у своїй кампанії, - штаб Клінтон

Трампу слід пояснити роль Кремля у своїй кампанії, - штаб Клінтон Фото: кандидат в президенти США Дональд Трамп

У демократів виникли питання, чи не є Дональд Трамп маріонеткою Кремля на виборах президента США

В компанії кандидата на посаду президента США Гіларі Клінтон закликали Дональда Трампа "пояснити роль Кремля" в його кампанії, повідомляє "Радіо Свобода".

"Рука Кремля вже тривалий час працює в цій кампанії ... Очевидно, що там підтримують Дональда Трампа. Але тепер треба, щоб Дональд Трамп пояснив, яку роль відіграє Кремль в його кампанії", - сказав менеджер кампанії демократів Роббі Мук в ефірі телеканалу ABC News.

Говорячи про звільнення керівника кампанії республіканців Пола Манафорта, якого сприймали як пов'язаного з Москвою, Мук додав, що "Манафорта витіснили, але це не означає, що росіян витіснили з цієї кампанії".

За його словами, "виникли реальні питання, чи не є Дональд Трамп маріонеткою Кремля на цих виборах", враховуючи, що "є ціла мережа його фінансових контактів з росіянами, які він відмовляється розкривати".


"Ми бачили в останні тижні, як він копіює Володимира Путіна в своїх заявах. Ми бачили, як змінилася платформа Республіканської партії (з неї вилучили вимогу республіканців надати Україні летальні озброєння - ред.). Ми бачили, як Дональд Трамп говорив про те, щоб залишити НАТО, залишити його східноєвропейських союзників уразливими перед нападом Росії. До нього є дуже багато питань. І треба, щоб Дональд Трамп розкрив всі свої фінансові зв'язки і те, що його радники зустрічалися з Кремлем", - сказав Мук.

У п'ятницю Дональд Трамп відправив Пола Манафорта у відставку з посади його керівника виборчої кампанії після нових викриттів, пов'язаних з так званою "чорною касою" Партії регіонів часи президентства Віктора Януковича.

Нагадаємо, заступник Манафорта міг бути пов'язаний з розвідкою РФ.