ua en ru

У Трампа є суперечності з помічником з нацбезпеки, - джерела

У Трампа є суперечності з помічником з нацбезпеки, - джерела Фото: Дональд Трамп (kremlin.ru)

За словами джерел, Макмастер заперечує проти всього, що хоче президент

У президента США Дональда Трампа та його радника з національної безпеки Герберта Макмастера є серйозні суперечності з питань зовнішньої політики. Про це повідомляє видання The Daily Caller, посилаючись на колишніх високопоставлених співробітників Ради національної безпеки США.

"Макмастер заперечує проти всього, що хоче президент. Трамп хоче виведення військ з Афганістану - Макмастер за їх присутність там, Трамп хоче залишити Сирію - Макмастер хоче зайнятися нею, Трамп хоче угоди з Китаєм - Макмастер проти", - зазначило джерело.

За словами іншого співрозмовника видання, Трамп незадоволений помічником, який зайняв свій пост після відставки Майкла Флінна, який пішов на тлі повідомлень про контакти з російським послом Сергієм Кисляком.

"Я не розумію, як він (Трамп, - ред.) дозволяє людині, який підриває його зовнішню політику, залишатися на своїй посаді", - сказало джерело.

У травні про розбіжності Трампа з Макмастером повідомляло видання Bloomberg. Зазначалося, що один з конфліктів президента і його помічника виник навколо переговорів про систему ПРО США на Корейському півострові. Макмастер запевнив південнокорейське керівництво, що заяви Трампа про те, що Сеул буде зобов'язаний сам заплатити за систему, не є офіційною позицією Білого дому. Коли про це з преси дізнався сам Трамп, то "був розлючений" і накричав на свого помічника по телефону.

Нагадаємо, в лютому Трамп призначив генерал-лейтенанта сухопутних військ Герберта Макмастера своїм помічником з національної безпеки.