ua en ru

Трамп анонсував перегляд угоди про вільну торгівлю з Канадою і Мексикою

Трамп анонсував перегляд угоди про вільну торгівлю з Канадою і Мексикою Фото: Дональд Трамп заявив про переукладання торгової угоди з Канадою і Мексикою

США можуть вийти з угоди, якщо Мексика і Канада відмовляться від її перегляду

Президент США Дональд Трамп заявив, що збирається переукласти Північноамериканську угоду про вільну торгівлю (НАФТА) з Канадою і Мексикою. Про це повідомляє BBC.

Зі слів Трампа, зустрічі з канадським прем'єром Джастіном Трюдо і мексиканським президентом Енріке Пенья Ньєто вже призначені, але не повідомив їх дати.

На сайті Білого дому сказано, якщо Канада і Мексика відмовляться переглядати НАФТА для того, щоб забезпечити "чесну угоду" для американських робітників, США вийдуть з угоди.

Виступаючи на церемонії введення в посади високопоставлених працівників Білого дому, Трамп також сказав, що має намір обговорити з Пенья Ньєто імміграцію та захист кордонів.

Відповідна зустріч запланована на 31 січня.

"Мексика - чудова. Президент був справді приголомшливим. Думаю, що у нас вийде дуже хороший результат з Мексикою - для Сполучених Штатів, для всіх залучених сторін", - сказав Трамп.

Зазначимо, угода між США, Канадою та Мексикою набула чинності в 1994 році. Раніше Трамп називав її найгіршою угодою зі взаємної торгівлі, яку будь-коли укладали США.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайер заявив, що з приходом до влади у США Дональда Трампа покладено край світопорядку XX століття.