ua en ru

Трамп заборонив відпускати до суду затриманих нелегальних мігрантів

Трамп заборонив відпускати до суду затриманих нелегальних мігрантів Фото: Дональд Трамп (president.pl)

Міністру оборони доручено підготувати перелік військових об'єктів, які можна використовувати для утримання затриманих нелегалів

Президент Сполучених Штатів Дональд Трамп підписав меморандум, в якому оголосив про припинення практики, коли спійманий поліцією нелегальний мігрант залишався на волі до рішення суду про його статус. Про це повідомляє Reuters.

Як зазначає агентство, цю політику називають також "зловив - випустив".

У меморандумі також міститься доручення міністрові оборони Джеймсу Меттісу підготувати та подати президентові список військових об'єктів, які можна використовувати для утримання затриманих нелегалів до рішення суду.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп має намір підписати розпорядження про розміщення Національної гвардії біля кордону з Мексикою. Гвардія повинна допомогти співробітникам митниці та прикордонної служби США припинити в'їзд в країну нелегальних іммігрантів.

Президент розпорядився, щоб Міноборони і Департамент внутрішньої безпеки працювали разом із губернаторами для розміщення Нацгвардії на південно-західному кордоні длядопомоги прикордонному патрулю.