ua en ru

Трамп на зустрічі з керівництвом ЄС різко розкритикував Німеччину

Трамп на зустрічі з керівництвом ЄС різко розкритикував Німеччину Фото: Дональд Трамп (whitehouse.gov)

Трамп розкритикував значний профіцит торгівлі між Німеччиною та США

Президент США Дональд Трамп під час вчорашньої зустрічі в Брюсселі з керівництвом Європейського Союзу різко розкритикував Німеччину за значний профіцит торгівлі між двома країнами. Про це передає DW.

За повідомленнями німецьких ЗМІ, на переговорах Трамп навіть назвав німців "поганими, дуже поганими". Прикладом "несправедливих", на його думку, торговельних відносин між США і ФРН Трамп назвав мільйони автомобілів, які Німеччина продає в Штатах. "Це - жахливо. Ми це зупинимо", - додав Трамп.

Голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер виступив на захист вільної торгівлі і намагався загладити негативний тон зустрічі, але йому, як і іншим учасникам переговорів, це не вдалося, зазначає німецька преса.

Після зустрічі з президентом США президент Європейської Ради Дональд Туск визнав наявність розбіжностей між Брюсселем і Вашингтоном, в тому числі і з питання вільної торгівлі.

Нагадаємо, під час урочистостей на честь відкриття нової штаб-квартири Північноатлантичного альянсу президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп відтіснив у бік прем'єра Чорногорії Душко Марковича, щоб виявитися попереду інших лідерів країн і стати поруч з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом.