ua en ru

Трамп скоротив відставання від Клінтон за популярністю серед виборців, - опитування

Трамп скоротив відставання від Клінтон за популярністю серед виборців, - опитування Фото: Дональд Трамп наблизився до Хілларі Клінтон за уподобаннями виборців

За демократку на виборах у листопаді готові віддати голоси 44% опитаних, за республіканця - 40%

Кандидат в президенти США від Республіканської партії Дональда Трамп за останній тиждень майже вдвічі скоротив відрив від своєї суперниці з Демократичної партії, проте Хілларі Клінтон як і раніше залишається лідером опитувань американських виборців. Про це свідчать результати нового загальнонаціонального опитування, проведеного соціологічним центром Ipsos спільно з агентством Reuters.

Згідно з зібраними у період з 14 по 20 жовтня даними, за Клінтон на виборах у листопаді готові віддати голоси 44% опитаних, Трампа ж мають намір підтримати 40% респондентів.

Таким чином, екс-держсекретар випереджає мільярдера на 4 процентних пункти, тоді як наприкінці минулого тижня розрив між кандидатами становив 7 пунктів на користь Клінтон (44% проти 37%).

Агентство також повідомило про проведення окремого опитування, згідно з яким, 63% американців вірять, що Трамп дійсно вчиняв непристойні дії щодо представниць слабкої статі.

Тим не менш деякі з респондентів опитування заявили, що незважаючи на те, що на їхню думку, він ймовірно "здійснював насильницькі дії сексуального характеру", вони підтримують кандидатуру Трампа.

На думку таких респондентів, те, що Трамп робив з жінками в минулому, не так важливо, як те, що він може зробити як президент.

Нагадаємо, кандидат від Демократичної партії США Хілларі Клінтон під час фінальних телевізійних дебатів перемогла представника республіканців Дональда Трампа.