ua en ru

Якщо Трамп "здасть" Україну РФ, то стикнеться зі "стіною протидії" в Конгресі, - сенатор

Якщо Трамп "здасть" Україну РФ, то стикнеться зі "стіною протидії" в Конгресі, - сенатор Фото: Кріс Кунс застеріг Трампа від домовленостей із главою РФ

Те саме стосується можливої здачі РФ країн Балтії

На новообраного президента США Дональда Трампа чекатиме "стіна протидії" в Конгресі від обох партій, якщо він спробує укласти угоду з російським президентом Володимиром Путіним щодо "здачі" України чи союзних країн. Про це заявив сенатор від Демократичної партії США, член комітету із закордонних справ Кріс Кунс в інтерв’ю виданню Foreign Policy.

Сенатор зізнався, що він та інші законодавці стурбовані у зв’язку з тим, що Трамп може розпочати спільну американо-російську кампанію проти бойовиків "Ісламської держави" в Сирії.

"Я думаю, що ідея про те, що Дональд Трамп може піти на деякі угоди з Путіним, що стосуватимуться України і територіальної цілісності України, (або) країн Балтії і їхнього статусу, стикнеться зі стіною протидії в Конгресі", - запевнив Кунс.

Крім того, за даними видання, деякі республіканці в Конгресі вже попередили, що боротимуться з будь-якими спробами піти на поступки Росії або полегшити санкції, запроваджені проти Москви через її збройне вторгнення в Україну.

Нагадаємо, раніше група з 27 американських сенаторів направила лист Дональду Трампу із закликом зайняти жорстку позицію щодо Росії через "військове захоплення земель" в Україні.