ua en ru

Трамп вважає, що США не повинні наслідувати політику Китаю щодо Тайваню

Трамп вважає, що США не повинні наслідувати політику Китаю щодо Тайваню Фото: Дональд Трамп розкритикував політику США щодо Китаю

Новообраний американський президент також розкритикував Китай за його валютну політику і дії в Південно-Китайському морі

Новообраний президент США Дональд Трамп вважає, що США не зобов'язані наслідувати політику Китаю щодо Тайваню. Про це він заявив в інтерв'ю телеканалу Fox News, передає Reuters.

"Я повністю розумію політику "єдиного Китаю", проте я не розумію, чому ми повинні бути пов'язані політикою "єдиного Китаю", доки ми не досягли домовленості з Китаєм, щодо інших речей, включаючи торгівлю", - заявив Трамп.

Коментуючи свою телефонну розмову з главою Тайваню Цай Інвень, Трамп зазначив, що не Китаю вирішувати, чи повинен він приймати дзвінок від тайванського лідера.

"Я не хочу, щоб Китай диктував мені, і цей дзвінок був запропонований мені. Це був дуже приємний дзвінок. Короткий. І з якого дива якась інша нація може казати мені, приймати дзвінок чи ні?" - сказав він.

Як зазначає агентство, таким чином новообраний американський президент "поставив під сумнів близько 40 років політики" Вашингтона щодо Пекіна.

Також новообраний президент розкритикував Китай за його валютну політику, дії в Південно-Китайському морі і позицію щодо Північної Кореї.

Зазначимо, що до останнього часу Вашингтон утримувався від неофіційних зв'язків з Тайванем, що відокремився від Китаю в 1949 році.

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ Китаю висловило протест американській стороні через телефонну розмову обраного президента США Дональда Трампа з главою адміністрації Тайваню Цай Інвень.