ua en ru

Трамп вирішив вивести США з Паризької угоди по клімату, - джерела

Трамп вирішив вивести США з Паризької угоди по клімату, - джерела Фото: Дональд Трамп

Американські екологи опрацьовують деталі виходу з кліматичної угоди

Президент США Дональд Трамп прийняв рішення про вихід країни з Паризької угоди по клімату, передає CNN з посиланням на знайомі з ситуацією джерела.

За даними джерел, глава Агентства з охорони навколишнього середовища США Скотт Прюітт з командою співробітників опрацьовують деталі виходу з міжнародної кліматичної угоди. Зокрема, вони вирішують, як швидко США вийдуть з угоди - протягом до 3 років з дотриманням усіх формальностей, або за прискореною процедурою.

Зазначимо, раніше Прюітт заявляв, що сумнівається в вирішальній ролі викидів вуглекислого газу у глобальному потеплінні. Паризьку угоду по клімату було прийнято в квітні 2016 року в штаб-квартирі ООН в Нью-Йорку, підписи поставили понад 170 країн. Згідно з новим документом, США мають на 26-28% знизити викиди парникових газів до 2025 року (порівняно з рівнем 2005 року). Одним з передвиборних обіцянок Трампа був вихід США з цієї угоди.

У той же час сам Дональд Трамп дав зрозуміти, що оголосить про рішення по кліматичній угоді в найближчими днями.

"Найближчими днями дні я оголошу своє рішення по Паризькій угоді. Зробимо Америку великою знову", - написав він у Twitter.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що G7 вимагає від Трампа дотримуватися Паризької угоди по клімату.