ua en ru

Трамп розчарувався у генпрокурорі США

Трамп розчарувався у генпрокурорі США Фото: Дональд Трамп (bundesregierung.de)

Сешнс не повинен був брати самовідвід у справі про втручання РФ у вибори в США

Президент США Дональд Трамп розчарувався в генеральному прокуророві США Джеффа Сешнсе. Про це президент США сказав під час спільної прес-конференції з прем'єр-міністром Лівану Саадом Харірі, передає телеканал CNN.

За словами Трампа, Сешнс "не повинен був брати самовідвід" (від розслідування справ, пов'язаних з можливим втручанням Росії у кампанію по президентським виборам в США в 2016 році, - ред.).

"Якщо він збирався брати самовідвід, то повинен був сказати мені про це до вступу на посаду, і я б вибрав іншу людину", - підкреслив глава держави.

Також Трамп не відповів, чи збирається він відправити Сешнса у відставку, зазначає телеканал.

Як повідомлялося раніше, Генеральний прокурор США Джеф Сешнс заявив, що не збирається йти у відставку після повідомлень про те, що він обговорював деталі передвиборної кампанії Дональда Трампа з послом Росії в США Сергієм Кисляком.

Генпрокурор США піде у відставку тільки в тому випадку, якщо його звільнить глава Білого дому.

Посол Росії в США Сергій Кисляк у своїх донесеннях до Москви повідомляв про обговорення з Сешнсом передвиборної кампанії Трампа в 2016 році. Зокрема, зазначалося, що американська розвідка перехопила донесення Кисляка.

За даними розвідки, Кисляк і Сешнс вели "істотні" дискусії з позиції Трампа щодо Росії і перспективи російсько-американських відносин після того, як Трамп переможе на виборах.

На початку червня стало відомо, що Сешнс просив Дональда Трампа звільнити його. Таке прохання Сешнс було нібито пов'язана з показаннями колишнього директора ФБР Джеймса Комі у справі про втручання Росії у президентські вибори.

Нагадаємо, Генпрокурор США оскаржить рішення по міграційному указу Трампа.