ua en ru

Генпрокурор США оскаржить рішення з міграційного указу

Генпрокурор США оскаржить рішення з міграційного указу Фото: США (tweeter.com/radiosvoboda)

Джеф Сешнс заявив, що звернеться до Верховного суду

Генеральний прокурор США Джеф Сешнс заявив, що звернеться до Верховного суду, щоб оскаржити рішення судді про розширення кола родичів, які можуть бути виключені з-під дії міграційного указу президента Дональда Трампа. Про це повідомляє видання Hill.

Повідомляється, що американський суддя в п'ятницю задовольнив прохання штату Гаваї про розширення кола родичів, які можуть бути виключені з-під дії президентського указу, що обмежує в'їзд в США з шести країн "чорного списку.

Раніше високопоставлений представник адміністрації пояснив, що в'їзд дозволено тим, у кого в США є батьки, діти, брати чи сестри, наречені. Наявність у США бабусі або дідуся, онука чи онучки, племінника або племінниці, двоюрідних братів і сестер не вважалося близькими родинними зв'язками.

"Верховний суд вже одного разу виправив суд нижньої інстанції, і ми тепер, не бажаючи того, звернемося безпосередньо до Верховного суду, щоб знову довести верховенство закону та обов'язок виконавчої влади захищати державу", - сказав Сешнс.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Держдепартамент США буде вимагати від усіх країн надавати "більш широку інформацію про здобувачів віз для в'їзду в країну.