ua en ru

Трамп намагався подружитися з Путіним з 2013 року, - The Washington Post

Трамп намагався подружитися з Путіним з 2013 року, - The Washington Post Фото: перше рукостискання Путіна і Трампа (bundesregierung.de)

Трамп ще в 2013 році написав особистого листа російському президентові

Перша відома спроба Трампа встановити прямі контакти з владою Росії відноситься до 2013 року. Про це повідомляє видання The Washington Post в п'ятницю, 9 березня, з посиланням на кілька джерел, знайомих з документом.

Зокрема, видання повідомляє, що президент США в 2013 році написав особистого листа російському президентові, в якому запросив його на що проходив у Москві конкурс "Міс Всесвіт".

За інформацією видання, лист був написаний в червні 2013 року і є першою відомою спробою Трампа встановити прямі контакти з владою Росії.

Також повідомляється, що приблизно в цей час Трамп написав в своєму Twitter: "Як думаєте, Путін приїде на конкурс" Міс Всесвіт ", який пройде в листопаді Москві? Якщо так, то він стане моїм новим кращим другом".

Як повідомляє The Washington Post, Путін спочатку прийняв запрошення, але в останній момент скасував свій візит, надіславши Трампу "дружнього листа" і шкатулку в якості сувеніра.

На даний момент, за інформацією видання, лист передано команді спецпрокурора Роберта Мюллера, який розслідує справу про можливе втручання Росії в президентські вибори 2016 року. У свою чергу, адвокат Трампа Джон Дауд заявив, що не знайомий з листом і назвав цю інформацію газети "абсурдом".

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, адвокати глави Білого дому хочуть обмежити по часу і тематиці розслідування Роберта Мюллера щодо зв'язків президентської кампанії Дональда Трампа з РФ в обмін на його спілкування зі слідством.