ua en ru

Трамп перевірить вплив імпорту сталі на національну безпеку США

Трамп перевірить вплив імпорту сталі на національну безпеку США Фото: президент США Дональд Трамп

Вплив на безпеку пов'язаний з імпортом сталевих сплавів, які використовуються в броні, що покриває кораблі

Президент США Дональд Трамп у четвер, 20 квітня, підпише директиву з проханням терміново дослідити чи становить імпорт сталі серйозну загрозу для національної безпеки США. Про це у середу, 19 квітня, заявили представники адміністрації президента, передає Reuters.

Повідомляється, що Трамп повинен підписати меморандум, пов'язаний з розділом 232 Закону про розширення торгівлі від 1962 року, за участі керівників ряду сталеливарних компаній США. Закон дозволить президенту вводити обмеження на імпорт з міркувань національної безпеки.

За словами офіційних осіб, вплив на безпеку США пов'язаний з імпортом сталевих сплавів, які використовуються в броні, що покриває кораблі, і вимагають багато досвіду для створення і виробництва.

Директива Трампа вимагає від міністра торгівлі Уілбура Росса провести перевірки "з усією можливою швидкістю і доставити результати президенту разом з рекомендаціями".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент Сполучених штатів Америки Дональд Трамп висловив надію, що конфліктну ситуацію з Північною Кореєю вдасться вирішити мирним шляхом.